sakaru virsnieku mācības

2024.gada 10.aprīlī VRS sakaru virsnieks Ukrainā un Moldovas Republikā pulkvežleitnants Pāvels Rogožins Finansiāla atbalsta instrumenta robežu pārvaldībai un vīzu politikai  2021.–2027.gadam projekta Nr. VRS/RPVP/2023/9 “Valsts robežsardzes sakaru virsnieku punktu darbības turpināšana Gruzijā, Ukrainā, Moldovā un Azerbaidžānā” ietvaros rīkoja apmācību semināru MGH Ground Handling personālam Kišiņevas lidostā.

Ņemot vērā tiešas aviosatiksmes atjaunināšanu no 2024.gada 4.maija starp Rīgas un Kišiņevas  lidostām, lai veicinātu personu likumīgu ieceļošanu un nodrošinātu efektīvu pasažieru pārvaldību, tika organizēts un īstenots apmācību seminārs uzņēmuma personālam, kas nodrošinās Latvijas lidsabiedrības “AirBaltic” tieša reisa apkalpošanu, tostarp, pasažieru reģistrēšanu. Semināra laikā pulkvežleitnants P.Rogožins sniedza informāciju par kopējiem ieceļošanas nosacījumiem Šengenas zonā, vīzu kategorijām, teritoriālo derīgumu un citiem aspektiem, kuriem būtu pievēršama īpaša uzmanība. Tika apskatīti ceļošanas un pamatojuma dokumentu veidi un to izmantošanas kārtībā.

Atsevišķi tika sniegti skaidrojumi par Ukrainas civiliedzīvotāju un Krievija Federācijas pilsoņu ieceļošanas regulējumu un nosacījumiem kopsakarā ar agresor valsts pilnā mēroga militāro uzbrukumu Ukrainai.

Semināra dalībniekiem bija iespēja uzdot interesējošus jautājumus, kā arī apspriest iespējamas praktiskās situācijas, rezultāta iegūstot kompetentas atbildes un ieteicamas rīcības pamatvirzienus.

 Sakaru virsnieku darbības mērķis ir stiprināt Eiropas Savienības ārējās robežas kontroli un izvērst efektīvu migrācijas plūsmu pārvaldību atbilstoši Šengenas acquis prasībām. Valsts robežsardzes sakaru virsnieks sekmē pārrobežu sadarbību un profesionālo kontaktu paplašināšanu starp Eiropas Savienības dalībvalstu un trešo valstu tiesībsargājošajām institūcijām un citiem partneriem, tādējādi mazinot nelikumīgas pārrobežas aktivitātes un apkarojot nelegālo imigrāciju uz Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Valsts robežsardzes sakaru virsnieka darbība tiek līdzfinansēta no Finansiāla atbalsta instrumenta robežu pārvaldībai un vīzu politikai  2021.–2027.gadam projekta Nr. VRS/RPVP/2023/9 “Valsts robežsardzes sakaru virsnieku punktu darbības turpināšana Gruzijā, Ukrainā, Moldovā un Azerbaidžānā” finanšu līdzekļiem.


Projekts sniegs ieguldījumu ES drošības stratēģijas īstenošanā un aizsargās pamattiesības un Eiropas vērtības.

 

nformāciju sagatavoja: Sandis Panga,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Starptautiskās sadarbības pārvaldes Ārējo finanšu instrumentu realizācijas nodaļas vadītājs, tālr. 67075754, e-pasts: Sandis.Panga@rs.gov.lv