Statistika

Sestdien, 9. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 23 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 246 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemts viens cilvēks.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 30 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti astoņi robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī vienam Krievijas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Apvienoto Karalisti izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru ceļošanas dokumenti nav derīgi ceļošanai uz Apvienoto Karalisti. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – trīs Igaunijas un vienam Krievijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – deviņiem Baltkrievijas, četriem Latvijas, diviem Uzbekistānas, vienam Austrijas, vienam Tadžikistānas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv