Statistika

Otrdien, 9. aprīlī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 16 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 1005 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 7 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēti 28 likumpārkāpēji.

Uz ārējām robežām konstatēti 12 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ar kravas automašīnu ieceļojošs Serbijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Serbijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā, vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemnieks iepriekšējo 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējies Šengenas zonas valstu teritorijā, kā arī vienam Krievijas, vienam Baltkrievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām – septiņiem Baltkrievijas, diviem Moldovas, vienam Latvijas, vienam Bosnijas un Hercegovinas, vienam Gruzijas, vienam Horvātijas, vienam Kazahstānas, vienam Ukrainas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv