Statistika

Trešdien, 6. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas piecu cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 172 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemts viens cilvēks.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 28 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 11 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens ar automašīnu un piekabi no Latvijas izceļojošs Uzbekistānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotas Starptautiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas polises vadītajai automašīnai un piekabei. Persona saukta pie administratīvās atbildības. Administratīvā procesa ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim drošības apsvērumu dēļ, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, kā arī vienam Ukrainas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Kirgizstānas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Kirgizstānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, Uzbekistānas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Lietuvas, vienam Indijas un vienam Tadžikistānas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām – trīs Ukrainas, diviem Moldovas, diviem Baltkrievijas, vienam Latvijas, viena Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Itālijas, vienam Kirgizstānas un vienam Serbijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv