Statistika

Sestdien, 30. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas astoņu cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 765 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti septiņi cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēti 34 likumpārkāpēji.

Uz ārējām robežām konstatēti 14 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumentu, vienam Turkmenistānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Krievijas pilsonim, jo  ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī ieceļošana Latvijā liegta diviem Uzbekistānas, vienam Ukrainas un vienam Lielbritānijas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekam

Grebņevas, Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēti divi Baltkrievijas, viens Kazahstānas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viens Krievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – vienam Krievijas un trīs Igaunijas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām – pieciem Baltkrievijas, trīs Lietuvas, trīs Moldovas, diviem Serbijas, vienam Kirgizstānas, vienam Mongolijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv