Statistika

 

Svētdien, 28. aprīlī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 35 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 1524 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta vienam cilvēkam. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti astoņi cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 51 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 16 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 11 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas pilsoņiem, jo  ārzemniekiem ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī ieceļošana Latvijā liegta sešiem Krievijas un vienam Moldovas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekam

Grebņevas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Kirgizstānas un viens Kazahstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Kazahstānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, Kirgizstānas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – diviem Lietuvas un vienam Ukrainas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 32 personām – 11 Baltkrievijas, četriem Latvijas, trīs Lietuvas, trīs Uzbekistānas, diviem Kirgizstānas, diviem Turcijas, vienam Krievijas, vienam Bosnijas un Hercegovinas, vienam Kazahstānas, vienam Serbijas, vienam Tadžikistānas, vienam Ungārijas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv