Statistika

Otrdien, 27. februārī, Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 58 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 33 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti seši robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem drošības apsvērumu dēļ, kā arī vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Kirgizstānas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – diviem Lietuvas, diviem Krievijas un vienam Igaunijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 22 personām – deviņiem Baltkrievijas, četriem Moldovas, trīs Uzbekistānas, diviem Kirgizstānas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Kazahstānas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv