Statistika

Otrdien, 26. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 16 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 679 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti seši cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēti 39 likumpārkāpēji.

Uz ārējām robežām konstatēti 17 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 12 ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, vienam Krievijas un trīs Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīga ceļošanas dokumenta, diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas un vienam Krievijas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas, bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – vienam Indijas, vienam Kirgizstānas un vienam Moldovas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 19 personām – septiņiem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Kazahstānas, diviem Moldovas, diviem Ukrainas, vienam Lietuvas, vienam Azerbaidžānas, vienam Izraēlas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv