Statistika

Trešdien, 22. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 0 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēts 1991 cilvēks.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 10 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 45 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 22 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Ukrainas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā, kā arī ieceļošana Latvijā liegta trīs Moldovas pilsoņiem drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens Mongolijas, viens Baltkrievijas, viens Gruzijas un trīs Uzbekistānas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēta viena uz Īriju izceļojoša Latvijas pilsone, kurai nebija derīga ceļošanas dokumenta, kā arī viena uz Apvienoto Karalisti izceļojoša Latvijas pilsone, kuras ceļošanas dokuments nav derīgs ceļošanai uz Apvienoto Karalisti. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām –  vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Indijas un vienam Šrilankas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – septiņiem Baltkrievijas, četriem Latvijas, trīs Uzbekistānas, diviem Vācijas, vienam Lietuvas un vienam Gruzijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv