Statistika

Ceturtdien, 21. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 18 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 602 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti pieci cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 38 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 17 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un sešiem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Gruzijas un trīs Indijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks,) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Indijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, Gruzijas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – diviem Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas un vienam Ukrainas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām – četriem Baltkrievijas, diviem Lietuvas, diviem Kazahstānas, diviem Moldovas, diviem Serbijas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Kirgizstānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv