Statistika

Trešdien, 13. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 12 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 328 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti divi cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 31 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 11 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ, savukārt Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas, viens Gruzijas un viens Gvinejas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Gvinejas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Ēģipti izceļojošs nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas pilnvaras bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Pakistānas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 19 personām – 12 Baltkrievijas, trīs Moldovas, vienam Kazahstānas, vienam Bulgārijas, vienam Uzbekistānas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv