Statistika

Piektdien, 1. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 16 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 96 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemts viens cilvēks.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 41 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 24 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Tadžikistānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Polijas uzturēšanās atļauju. Par viltota dokumenta izmantošanu uzsākts kriminālprocess.

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas un trīs Ukrainas pilsoņiem drošības apsvērumu dēļ, vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja apliecināt ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, savukārt Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Kirgizstānas, viens Tadžikistānas un divi Uzbekistānas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta četriem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri uz Lielbritāniju izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru ceļošanas dokumenti nav derīgi ceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam  Lietuvas un vienam Uzbekistānas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 15 personām – četriem Baltkrievijas, diviem Lietuvas, diviem Latvijas, diviem Kazahstānas, vienam Krievijas, vienam Moldovas, vienam Rumānijas, vienam Serbijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv