Statistika

Pirmdien, 1. aprīlī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 16 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēts 791 cilvēks.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti septiņi cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēti 42 likumpārkāpēji.

Uz ārējām robežām konstatēti 13 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, vienam Krievijas, vienam Armēnijas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Krievijas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 11 personām – pieciem Lietuvas, trīs Igaunijas, diviem Baltkrievijas un vienam Ukrainas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – trīs Baltkrievijas, trīs Kazahstānas, trīs Moldovas, trīs Uzbekistānas, diviem Kirgizstānas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Tadžikistānas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv