Statistika

Otrdien, 30. maijā no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 16 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 3592 cilvēki. Šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 185 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 45 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 22 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 15 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas, vienam Krievijas, vienam Baltkrievijas un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, sešiem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Moldovas un viens Armēnijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – vienam Lietuvas, vienam Indijas, vienam Tadžikistānas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām – sešiem Baltkrievijas, četriem Krievijas, diviem Ukrainas, vienam ASV, vienam Izraēlas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas un vienam Moldovas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv