Statistika

Pirmdien, 29. maijā no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 17 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 3576 cilvēki. Šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 185 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 52 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 35 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Baltkrievijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 17 ārzemniekiem

Terehovas, Silenes, Vientuļu, Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas, vienam Krievijas, vienam Baltkrievijas un vienam Tadžikistānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, četriem Ukrainas un diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, diviem Gruzijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Krievijas un diviem Ukrainas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti deviņiem ārzemniekiem

Silenes un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti astoņi Uzbekistānas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – diviem Baltkrievijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām – septiņiem Baltkrievijas, diviem Kazahstānas, vienam Latvijas, vienam Moldovas, vienam Uzbekistānas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv