Statistika

Pirmdien, 23. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 41 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēts 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām

  • Ieceļošana Latvijā liegta 11 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas, Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Armēnijas un vienam Izraēlas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, trīs Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu kā arī trīs Uzbekistānas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl vienam Baltkrievijas pilsonim un diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekam

Grebņevas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Moldovas un divi Uzbekistānas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – četriem Uzbekistānas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām – sešiem Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Krievijas, diviem Igaunijas, diviem Ukrainas un vienam Kazahstānas pilsonim.

Sagatavoja:

Dana kokoreviča

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste

tālr. 67913516, mob. 26450351

e-pasts: dana.kokorevica@rs.gov.lv