Statistika

Sestdien, 21. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 50 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 33 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Aizturētas divas meklēšanā esošas personas

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Latvijā ieceļojoši Latvijas pilsoņi, kuri atrodas policijas meklēšanā. Personas aizturētas un nodotas Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pieciem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu. Vēl vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un  Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas, viens Tadžikistānas, viens Kirgizstānas un divi Krievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Visas personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta četriem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti deviņām personām – pieciem Lietuvas, trīs Igaunijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu astoņām personām – trīs Kazahstānas, diviem Igaunijas, vienam Baltkrievijas, vienam Lietuvas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Dana kokoreviča

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste

tālr. 67913516, mob. 26450351

e-pasts: dana.kokorevica@rs.gov.lv