Statistika

Trešdien, 15. martā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 45 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 26 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem

Terehovas un Vientuļu robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu un trīs Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Ukrainas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Vientuļu un Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta 11 Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju, astoņi uz Stambulu izceļojoši nepilngadīgi Latvijas pilsoņi, kuriem nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts, savukārt Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokuments nederīgs uzvārda maiņas dēļ). Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – diviem Lietuvas un vienam Latvijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 15 personām – pieciem Baltkrievijas, četriem Latvijas, trīs Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Kazahstānas un vienam Moldovas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv