Statistika

Otrdien, 14. martā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 37 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 13 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Terehovas, Silenes, Grebņevas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas, vienam Baltkrievijas un vienam Gruzijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, kā arī vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens Kazahstānas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Gruzijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – vienam Baltkrievijas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām – pieciem Baltkrievijas, četriem Lietuvas, trīs Latvijas, diviem Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Irānas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas, vienam Tadžikistānas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv