Statistika

Pirmdien, 14. augustā Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 96 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 5799 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 292 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 70 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 38 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 16 ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas, Vientuļu, Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, trīs Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgu ceļošanas dokumentu, kā arī vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl četriem Krievijas, diviem Ukrainas un vienam Izraēlas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas, Vientuļu un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas, viens Vācijas, viens Tadžikistānas, viens Kazahstānas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, nav derīga ceļošanas dokumenta) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Vācijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokuments reģistrēts kā zagts vai zudis), kā arī viens no Latvijas izceļojošs nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vecāku pilnvaras patstāvīgai izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti deviņām personām – trīs Uzbekistānas, diviem Francijas, vienam Latvijas, vienam Mozambikas, vienam Nigērijas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 23 personām – astoņiem Baltkrievijas, trīs Krievijas, trīs Ukrainas, diviem Latvijas, vienam Gruzijas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Polijas, vienam Serbijas, vienam Ķīnas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv