Statistika

Ceturtdien, 4. augustā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 62 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 37 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 13 ārzemniekam

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Ukrainas, trīs Krievijas un trīs Uzbekistānas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un trīs Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Pāternieku, Silenes un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti pieci Ukrainas, viens Kazahstānas, viens Gruzijas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – diviem Lietuvas, diviem Uzbekistānas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām – septiņiem Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Lietuvas, diviem Moldovas, diviem Kirgizstānas, vienam Krievijas, vienam Kazahstānas, vienam Ukrainas un vienam Lielbritānijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv