Statistika

Trešdien, 30. novembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 43 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens no Hamburgas Latvijā ieceļojošs Latvijas nepilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas, Silenes, Pāternieku un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Moldovas, diviem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Terehovas un  Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Tadžikistānas un viens Indonēzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 11 personām – sešiem Uzbekistānas, diviem Kirgizstānas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām – trīs Baltkrievijas, diviem Krievijas, diviem Rumānijas, diviem Serbijas, diviem Ukrainas, vienam Latvijas, vienam Igaunijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv