Statistika

Trešdien, 28. septembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 79 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 52 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti četri ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Viļakas dienestā, veicot dokumentu pārbaudi, konstatēti trīs Gruzijas un viens Azerbaidžānas pilsonis, kuri uzrādīja viltotas Čehijas Republikas uzturēšanās atļaujas. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākti kriminālprocesi. Kriminālprocesu ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Rijekas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 29 ārzemniekiem

Grebņevas, Vientuļu, Silenes un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta deviņiem Moldovas un septiņiem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl 12 Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 10 ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas, Pāternieku un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti četri Ukrainas, trīs Filipīnu, viens Uzbekistānas, viens Baltkrievijas un viens Lielbritānijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Filipīnu un Lielbritānijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 10 personām – diviem Igaunijas, diviem Lietuvas, diviem Turcijas, vienam Krievijas, vienam Indijas, vienam Irākas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 15 personām – četriem Ukrainas, trīs Baltkrievijas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Francijas, vienam Izraēlas, vienam Kazahstānas, vienam Moldovas un vienam Somijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv