Statistika

Otrdien, 28. jūnijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 56 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 24 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Krievijas, vienam Ukrainas un vienam Pakistānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī diviem Kazahstānas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti trīs Ukrainas, viens Mongolijas, viens Kazahstānas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 17 personām –  septiņiem Lietuvas, pieciem Uzbekistānas, četriem Krievijas un vienam Latvijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 15 personām – pieciem Baltkrievijas, diviem Latvijas, vienam Krievijas, vienam Mongolijas, vienam Rumānijas, vienam Moldovas, vienam Kirgizstānas, vienam Ukrainas, vienam Serbijas  un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv