Statistika

Svētdien, 27. novembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 55 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 31 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 13 ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas, Silenes, Pāternieku un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un četriem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl pieciem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti deviņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un  Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri Krievijas, divi Moldovas, viens Ukrainas, viens Uzbekistānas un viens Lielbritānijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju un viens uz Telavivu izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokuments reģistrēts kā zagts vai nozaudēts).  Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs Igaunijas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 21 personai – deviņiem Baltkrievijas, četriem Latvijas, četriem Moldovas, vienam Grieķijas, vienam Kazahstānas, vienam Tadžikistānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv