Statistika

Sestdien, 21. maijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 31 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 16 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekam

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, kā arī vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Terehovas un Silenes robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas un viens Kazahstānas pilsonis,  kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus ( nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas,  pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīga ceļošanas dokumenta ) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Kazahstānas un viena Ukrainas pilsoņu administratīvo pārkāpumu lietās netika uzsāktas, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam Lietuvas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām – diviem Baltkrievijas, diviem Krievijas, diviem Francijas, diviem Ukrainas vienam Lietuvas, vienam Latvijas, vienam Kirgizstānas, vienam Tadžikistānas un vienam Zviedrijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv