Statistika

Pirmdien, 21. novembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 45 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 30 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Terehovas, Silenes, Pāternieku un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Turcijas un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 10 ārzemniekiem

Pāternieku, Vientuļu un  Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti pieci Uzbekistānas, divi Kazahstānas, viens Ukrainas, viens Moldovas un viens Kirgizstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Kirgizstānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Polijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām – sešiem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Krievijas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas un vienam Serbijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv