Statistika

Piektdien, 20. maijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 53 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 29 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekam

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta sešiem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, savukārt Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 10 ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti pieci Tadžikistānas, divi Uzbekistānas, divi Ukrainas un viens Krievijas pilsonis,  kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus ( nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas,  pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīga ceļošanas dokumenta ) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Tadžikistānas pilsoņu administratīvo pārkāpumu lietās netika uzsāktas, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta trīs Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – diviem Igaunijas, vienam Krievijas, vienam Uzbekistānas, vienam Lietuvas un vienam ASV pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām – septiņiem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Krievijas, diviem Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Azerbaidžānas, vienam Kirgizstānas un vienam Serbijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv