Statistika

Ceturtdien, 19. maijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 56 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Aizturētas divas meklēšanā esošas personas

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi no Lielbritānijas ieceļojoši Latvijas pilsoņi, kuri atrodas policijas meklēšanā. Personas aizturētas un nodotas Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekam

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Gruzijas un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Gruzijas pilsonis,  kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta četriem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju un viens Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokuments reģistrēts kā pazudis). Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 13 personām – sešiem Indijas, četriem Uzbekistānas, vienam Latvijas, vienam Azerbaidžānas un vienam Šrilankas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 22 personām – sešiem Baltkrievijas, trīs Krievijas, trīs Ukrainas, diviem Moldovas, diviem Serbijas, vienam Latvijas, vienam Azerbaidžānas, vienam Kirgizstānas, vienam Slovākijas, vienam Ungārijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv