Pirmdien, 11. jūlijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 50 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Ventspils ostā konstatēts viens no Zviedrijas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Lidostas „Rīga” un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Kolumbijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Ukrainas un viens Kirgizstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Ukrainas un Kirgizstānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Lielbritāniju izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuriem nebija derīgu ceļošanas dokumentu (dokumenti reģistrēti kā pazuduši). Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – trīs Krievijas, vienam Latvijas un vienam Ķīnas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 27 personām – astoņiem Baltkrievijas, četriem Krievijas, četriem Latvijas, trīs Igaunijas, diviem Ukrainas, vienam Lietuvas, vienam Bosnijas un Hercegovinas,  vienam Gruzijas, vienam Kirgizstānas, vienam Slovākijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv