Statistika

Trešdien, 10. augustā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 54 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 25 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Terehovas, Vientuļu un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas, vienam Baltkrievijas un vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, sešiem Moldovas un vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 10 ārzemniekiem

Grebņevas, Vientuļu un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti astoņi Krievijas, viens Ukrainas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība sešu Krievijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis , kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokuments nederīgs uzvārda maiņas dēļ). Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – trīs Igaunijas, vienam Krievijas, vienam Kazahstānas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 23 personām – pieciem Baltkrievijas, pieciem Latvijas, trīs Ukrainas, diviem Kazahstānas, diviem Krievijas,  diviem Moldovas, vienam Bulgārijas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv