Statistika

Pirmdien, 25. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 20 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 663 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta vienam cilvēkam. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti seši cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēts 41 likumpārkāpējs.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti trīs ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Krievijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību, kā arī viens Uzbekistānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotus kravas automašīnas un piekabes tehniskās apskates sertifikātus, savukārt Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Azerbaidžānas Starptautisko transportlīdzekļa apdrošināšanas polisi. Pret vienu Krievijas pilsoni par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts. Uzbekistānas un otrs Krievijas pilsonis saukti pie administratīvās atbildības.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 11 ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Namībijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, trīs Uzbekistānas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī ieceļošana Latvijā liegta pieciem Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Uzbekistānas, viens Tadžikistānas un viena Krievijas pilsone, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas saukta pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – diviem Krievijas, diviem Marokas un diviem Uzbekistānas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 15 personām – astoņiem Baltkrievijas, vienam Kirgizstānas, vienam Rumānijas, vienam Serbijas, vienam Turcijas, vienam Ukrainas, vienam Uzbekistānas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv