Statistika

Pirmdien, 22. aprīlī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 17 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 1352 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti astoņi cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēti 50 likumpārkāpēji.

Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Uzbekistānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Melnkalnes Starptautisko transportlīdzekļa apdrošināšanas polisi. Persona saukta pie administratīvās atbildības. Viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī vienam Moldovas un četriem Ukrainas pilsoņiem drošības apsvērumu dēļ, savukārt Rīgas lidostas  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Indijas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī vienam Izraēlas pilsonim, jo ārzemnieks iepriekšējo 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējies Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekam

Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens Kazahstānas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Kazahstānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, Uzbekistānas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no Latvijas liegta vienam Latvijas pilsonim

Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēta viena uz Londonu izceļojoša Latvijas pilsone, kurai nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – diviem Krievijas, diviem Indijas un vienam Lietuvas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 26 personām – 14 Baltkrievijas, diviem Lietuvas, diviem Serbijas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Azerbaidžānas, vienam Horvātijas, vienam Izraēlas, vienam Moldovas, vienam Uzbekistānas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv