Statistika

Svētdien, 17. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 55 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 496 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta trīs cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti pieci cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 54 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 31 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Veicot pasažieru sarakstu pārbaudi, Ventspils ostā konstatēts viens no Zviedrijas Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 19 ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, vienam Tadžikistānas un vienam Ķīnas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja  pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējies Šengenas zonas valstu teritorijā, savukārt sešiem Krievijas, sešiem Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Gruzijas, viens Baltkrievijas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – diviem Lietuvas, diviem Indijas un vienam Ukrainas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – četriem Baltkrievijas, četriem Moldovas, diviem Latvijas, diviem Lietuvas, diviem Serbijas, vienam Krievijas, vienam Kirgizstānas, vienam Uzbekistānas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv